
De zoete verleiding: een dessertplank als finishing touch voor de perfecte avond
Share
Sluit je diner of uitgebreide borrel goed af met een dessertplank vol lekkernijen:
- Chocoladetruffels en mini-brownies, perfect voor de chocoladeliefhebber. Leg deze lekkernijen in kleine groepjes verspreid over de plank. Kun je echt geen genoeg krijgen van chocola, voeg dan een klein schaaltje gesmolten chocolade(fondue) toe.
- Heerlijk om te dippen in de vloeibare chocolade, maar ook los: vers fruit zoals aarbeien en druiven.
- Voeg deconstructed s’mores toe aan je plank. Rooster een paar marshmallows in een klein schaaltje en voeg gesmolten chocolade toe. Zorg voor voldoende biscuitjes om de marshmallow met een vorkje op te scheppen.
- Een dessert met een twist: tiramisudip! Maak je mascarpone mengsel eens met een deel Griekse yoghurt of met extra slagroom, voeg een beetje espresso en cacaopoeder toe en gebruik lange vingers als dipsticks. Genieten gegarandeerd.
- Een schaaltje gekarameliseerde noten kan een zoete, knapperige bite toevoegen aan je dessertplank. Wij zijn groot fan van pecannoten!
- Een fris element mag niet ontbreken tussen al deze zoetigheden. Onze tip: een citroen-honing-yoghurt dip. Deze maak je eenvoudig zelf. Je kunt hier heerlijk in dippen met schijfjes appel, tropisch fruit of cantuccini.
- Love. Wraps. Ook de zoete variant. Bestrijk de wrap met een laagje nutella en dunne plakjes aardbei, of ga voor de combinatie speculoos-banaan. Rol ze op en snijd ze in plakjes et voilà, weer een verrassend element op je plank.
- Kleine stukjes fudge geven een extra dimensie aan je plank door de lekker plakkerige structuur.
(Psst…Ga je op de Franse tour, dan ga je natuurlijk voor een klassieke kaasplank. Je vindt ‘m hier)